субота, 17 грудня 2022 р.

 В5722-6 821.131.1 Д16

Джеронімо Стілтон. Хто викрав "Моно Лізу"?: з історичними фактами. Кн.6 / Е. Дамі ; пер.з англ. А. Поритко. - Харків : Ірбіс Комікси , 2017. - 48 с. : іл. - (Державна програма - 2017).


 Друзі , це новий шостий комікс " Хто викрав Мону Лізу?" про пригоди Джеронімо Стілтона та його друзів! Неймовірний сюжет , і знову коти - пірати проти команди Стілтона а під загрозою - метр Леонардо да Вінчі! Читачі не тільки з затамуванням подиху слідкуватимуть за розвитком подій, а й дізнаються про епоху Ренесансу , Францію 6 століття , шедеври Леонардота його життя!



   В5815 94(477) В17

   Ванаселья, Лі. Володимир, князь київський : графічний 16+ роман / Л.Ванаселья; худ. Б. Йованович, пер. з.англ. А.Поритко. - Харків : Ірбіс Комікси, 2018. - 64 с. : цв. іл. - (Державна- програма 2018). 

Ця книга про Володимира Великого (959-1015), сина князя Святослава та внука княгині Ольги. Нам, українцям, дуже важливо знати про його життя та про його час. Зараз ми всі переживаємо за успіх змін, що відбуваються в нашій країні, проходимо через непрості, але важливі реформи, прагнучи долучитися до спільноти передових країн. Тисячу років тому на нашій землі, центр якої знаходився в Києві, відбувалися такі самі, а можливо, й радикальніші зміни. Внаслідок їх Київська Русь перетворилася на одну з найуспішніших та найавторитетніших країн світу, де дерев’яні будови замінювалися кам’яними, виростали церкви, школи, будувалися дороги. Важливі зміни відбувалися і в духовному житті людей. На чолі цих змін стояв Володимир. Головне, за що пам’ятають Володимира, — перехід з язичництва до християнства. Прий¬няття християнської віри означало вибір країною прогресивного шляху розвитку. Але як же бути з вірою батьків, якій він доти був так вірний? Як пережити цей болючий розрив? Тільки сильна людина могла піти на це і повести за собою інших. І для того, щоб змінити країну, він мав змінитися сам! Пропонуємо в цікавій формі — у форматі графічного роману — ознайомитися з життям людини, яка провела одні з найуспішніших реформ на українській землі, зрозуміти неординарність та внутрішні переживання цієї доленосної особистостості.

 

В6164 821.133.1 Д29 

 Дельпорте,І. Смурфи і яйце: комікси / І. Дельпорте, Пейо ; пер. з фр. А. Поритко. - Харків : Ірбіс Комікси, 2020. - 64 с. : іл. - (Державна програма - 2020).

 "Смурфи і яйце" - збірка з трьох історій про смурфиків. У першій з них, "Смурфи і яйце", смурфи знаходять яйце, яке виявляється чарівним: якщо його стукнути, воно виконує будь-яке бажання. Все почалося з того, що одного смурфика воно перетворило на сардельку! Та з'ясовується, що здійснення бажань - доволі небезпечна річ, і коли чарівного яйця все-таки вдається позбутися, всі зітхають з полегшенням. Ну, майже всі... "Несправжній смурфик" - історія про те, як лихий чаклун Гаргамель прийняв подобу смурфика, щоб вивідати смурфські секрети, передусім розташування смурф'ячого селища - Смурфидола, а також поквитатися зі смурфиками за давні образи. Але виявляється, що бути смурфиком нелегка справа, коли насправді ти - злий чаклун. "Сотий смурфик" - у цій історії на Тата Смурфа звалюється несподіваний клопіт. Наближається Свято Місяця, яке буває лише раз на 654 роки і під час якого рівно 100 смурфиків мають танцювати особливий місячний танець. Та от халепа - скільки би Тато Смурф не перелічував, а смурфиків разом із ним самим лише 99! Де ж узяти ще одного смурфика?

Б50629 821.111(73) В67

     Воллес, Данієль. Людина-павук. Світ очима супергероя  / Д. Воллес; пер. з англ. М. Восковнюк, худ. М. П'єрфедерчі. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 64 с. : іл. - (Державна програма - 2019).

Життя супергероя і так нелегке, а тут ще й проблеми з дівчиною та на роботі... У книжці «Світ очима супергероя. Людина-павук» дотепний герой розповість, як йому вдається балансувати у подвійному житті, не втрачаючи почуття гумору навіть тоді, коли доводиться стикнутись із доктором Восьминогом чи Зеленим Гобліном. Секрети догляду за костюмом, веселі афоризми, труднощі професії – все це стане предметом розмови Павучка з героями-початківцями, які хочуть почути корисні поради, щоб теж досягти успіху.



     Б50645 821.161.2 К82
 
Крижанівський, Роман. Привид з минулого/ Р. Крижанівський; худ. Д. Волощук. - Гайсин : Крижанівський Р. П., 2018. - 48 с. : іл. - (Державна програма - 2019) (Орден лицарів).

Привиди, загадки, карколомні пригоди "Ордену Лицарів"... Шестеро кроликів-героїв та їхні духи-охоронці раз-за-разом рятують світ. Узп, Намхерн, Вась, Ла-Крун, Рекстоун та Савамура. Запам'ятайте ці імена, адже невдовзі вони увійдуть в історію.
Уявіть собі світ, у якому замість людей живуть кролики. Він такий, як наш. Майже. Але людей тут немає взагалі. Лише кролики. Ні, звісно, тут є й інші тварини. І вони такі самі, як у нас. Окрім кроликів. Ми знайомимось із майбутніми захисниками світу. Кожен є експертом у своїй сфері: дещо божевільний хакер-винахідник Вась, шпигун на службі її Високості Джеймс Уїльям Рексстоун ІІІ, дослідник-археолог стародавніх загадок Узп, справжній ніндзя Акутагава Савамура, найвідоміший злодій сучасності Франс Ла-Крун та досвідчений лицар Мойчик.

Б51164 004.38  М 13
   
  Маєвський, Євген. IT-енциклопедія для дітей: енциклопедія / Є. Маєвський. - Київ : Саміт-книга, 2020. - 260 с. : іл. - (Державна програма - 2020).

Книжка допоможе з’ясувати основні поняття, пов’язані з комп’ютерами, та дізнатися, як розвивалася та наука і технологія, котра на сьогодні є однією з найпоширеніших і найуживаніших в світі. Вона дасть інформацію, необхідну, щоб розуміти, як влаштовані великі і малі комп’ютери, і яким чином вони працюють, допомагаючи людям.


 




 Б50666 929  С32

 

 Сердюк, Марія. Ілон Маск: біографія окремої особи-Літературний матеріал / М. Сердюк. - Київ : Агенція "ІРІО", 2019. - 144 с. : іл. - (Державна програма - 2019) (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей). 


Книжка «Ілон Маск» – це біографія винахідника сьогодення. Саме Ілон Маск створює майбутнє вже сьогодні. Це історія генія, що може надихнути дітей та дорослих на будь-які мрії та цілі. Біографія Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого. Він мільярдер, винахідник і його життя схоже на історію супергероя з голівудського фільму. У 12 років Ілон Маск заробив свої перші гроші, створивши комп’ютерну гру. Вже тоді Ілон мислив неординарно та розумів, що навіть, якщо він буде створювати найкращі комп’ютерні ігри, то світ це аж ніяк не врятує. Ілон Маск вчить мислити ширше, глибше та замислитися над долею світу.На своєму прикладі всесвітьовідомий інженер доводить, що врятувати світ реально. Адже кожен з нас має захищати, оберігати свою землю та відчувати відповідальність за неї. Історія Ілона Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого. Адже все, що існує зараз, колись було неможливим. Та головне почати з правильних думок у своїй голові та віри у серці, тоді все вийде. Ілон Маск доводить, що перший крок – зрозуміти, що всі ваші мрії цілком досяжні! Можливості для їх втілення обов’язково з’являться.



В5934 658 Б59


Біденко, Сергій. Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків / С. Біденко, І. Золотаревич. - Харків : Основа, 2019. - 144 с. - (Державна програма - 2019).

    

Ця книга — важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній ідеться про реальні способи заробітку, наведені корисні поради щодо подієвого плану створення своєї справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький бізнес, і головне — заробити свої перші гроші !Створювати та розвивати власну справу — це цікаво! Переконайся в цьому сам!


Б48609 28.6 Д45
   
Дикі тварини. 50 найвідоміших видів : пер. з англ. - Київ : КМ-БУКС : Країна мрій, 2016. - 56 с. : колор. іл. - (Міні-енциклопедія) (Державна програма - 2016). 

Гарна пізнавальна міні-енциклопедія для дошкільнят та молодших школярів, яка познайомить маленьких читачів із хребетними тваринами, зокрема, найвідомішими видами ссавців, птахів, земноводних, плазунів й риб. Ви дізнаєтеся про їхній спосіб життя та особливості будови різних тварин, а також про те, де розповсюджений той або інший вид. Кожна сторінка видання присвячена окремому виду диких тварин і знайомить із зовнішнім виглядом, головними характеристиками та особливостями. Більша частина книги розповідає про ссавців, розділ "Птахи" знайомить читачів із колібрі, орлом, пінгвіном, совою та туканом, розділ "Земноводні та плазуни" знайомить із алігатором, жабою, ігуаною, коброю, вараном, крокодилом, пітоном, ропухою, саламандрою, черепахою, а останній розділ "Риби" знайомить із акулою, морським коником, скатом та чудернацьким хауліодом.


А43773 005.3  С50
     
Сміт, Деніел. Думати, як Стів Джобс / Д. Сміт; пер. з англ. О. А. Чупи. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 208 с. - (Державна програма - 2018).

   Титан технологічних інновацій, Стів Джобс думав інакше, ніж усі інші. Він мав ртутну здатність знати, що хотіли люди, перш ніж самі це знали, і, навіть більше, він вмів продавати цю ідею. Його вплив у Силіконовій долині змінив спосіб, яким світ замислювався над технологією. Але як він досяг такого успіху? Якими були його методи? "Думати, як Стів Джобс" розкриває філософію та ретельно відпрацьовані навички, які Джобс використовував в його подорожі до вершини та у консолідації унікального місця Apple у суспільній свідомості. З його думками про інновації, порадами: як знайти натхнення чи представити ідею, рекламу та багато іншого. Ви можете зануритися у розум майстра.



















Немає коментарів:

Дописати коментар

     Знайдіть задоволення в читанні та обирайте книги, які роблять вас щасливими!        Слідом за травнем, де все зеленіє, буяє та цвіт...