неділя, 18 грудня 2022 р.


А43641-3 821.111(410)  Г19
    Гантер, Ерін . Коти-вояки  / Е. Гантер, К. Кері, Ч. Болдрі, В. Холмс. - Харків : АССА, 2019 - 2020. - (Державна програма – 2019) (Державна програма-2020).
Коти-Вояки (англ. Warriors) — серія пригодницьких романів - фентезі для підлітків. У центрі сюжету — клани диких котів, які потрапляють у неймовірні пригоди, намагаючись захистити свою територію і своє життя. Створена в 2001 р. британськими письменницями під загальним псевдонімом Ерін Гантер, , але насправді за ним ховається ціла творча група: письменниці Кейт Кері, Черіт Болдрі, Тай Сазерленд та Вікторія Холмс. Серія розпочалася у 2003 році. Всі книги серії про котів-вояків розповідають про котів, які ведуть постійні війни. Усього є п’ять племен – плем’я вітру, річкове плем’я, грозове плем’я (головне в цій історії), плем’я тіней та зоряне плем’я. Почалося все з кошеня на ім’я Рижик, який одного разу втік від «двоногих». З часу виходу з друку, книги стали бестселерами.
Б50060 398.22(477) К67
Корній, Дара (Замойська Мирослава). Чарівні істоти українського міфу :  Духи природи / Д. Корній. - Харків : Віват, 2018. - 320 с. : цв.ил. - (Оберіг) (Державна програма - 2018). 
Дара Корній - українська сучасна письменниця, журналістка, волонтерка. Пише і для дітей, і для дорослих, гармонійно вплітаючи в сучасний світ елементи слов'янської дохристиянської міфології, майстерно використовуючи для цього народні казки, легенди, обряди й замовляння. Ця книжка - чарівна. Ви не просто погортаєте її сторінки - ви поблукаєте стежками правічного лісу, почуєте його дихання, подивитесь в очі старенькому лісовикові, послухаєте чугайстрову сопілку. Може, вам щось прошепоче мавка або побалакає з вами поважний цар Ох... Ви постоїте біля річки - заскочите русалок за їхніми пустощами, а звідти недалеко й на гостину до суворих болотяника й болотяниці. А далі - прогулянка полем і луками, де вас зустрінуть і польовик, і спориш, і луговик... Та й вітри з повітрулями супроводжуватимуть вас під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкриють духи пір року. Перед вами постане величезний і дуже цікавий шар культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології, досліджений і опрацьований Дарою Корній.
Б49336-3 821.161.2 Н56 
Нестайко, Всеволод Зіновійович. Дивовижні пригоди в лісовій школі. Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк / В. З. Нестайко ; худ. В. Харченко. - Харків : Школа, 2017. - 128 с. : фото. колор... - (Державна програма - 2016 ) (Дитячий бестселер). - ISBN 978-966-429-012-5 
 Всеволод Нестайко – один з кращих дитячих письменників України, автор багатьох дитячих повістей та оповідань. «Дивовижні пригоди в лісовій школі»  серія книг  яка стала дитячим бестселером. Серія складається з 4 книг. Книги легкі , життєрадісні, сповнені гумору  і розповідають про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей. Для дітей молодшого та середнього шкільного віку, але цікаво буде почитати і батькам. Книги для сімейного читання.

Б50049-1 821.161.2 Щ61
 Щерба, Наталія. Часодії : у 6 т. Т. 1. Часодії :  роман  / Н. Щерба. - Харків : Школа, 2019. - 352 с. - (Державна програма - 2018).
 Часодії цикл книг в стилі  дитяче фентезі та фантастика - надзвичайно популярного в Україні і деяких інших країн. Серія складається  з  6 книг, що стали знаковими в підлітковій літературі. Автор  Наталія Щерба  — українська письменниця походженням з Білорусі, авторка підліткового фентезі. Володарка заохочувальної премії Європейського конвенту наукової фантастики (2010), гран-прі конкурсу «Нова дитяча книга», відзнаки фестивалю «Зоряний міст». Найпопулярніша серія — «Часодії» (2011-2015) про пригоди дівчинки-підлітка Василини. Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи ще не бачила, — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів.  Книга написана жваво і тримає в напрузі до останньої сторінки. 

Б50149 821.133.1 Ю67
 Юр'є, Женев'єва. Велика книжка кролячих історій : проза / Ж Юр'є; пер. з фр. В. Герман, худ. Л. Жуанніго. - Київ : Рідна мова, 2018. - 352 с. - (Державна програма - 2018) (Шедеври дитячої літератури рідною мовою). - ISBN 978-966-917-048-4 : 
Широко відома французька письменниця, автор популярних у всьому світ і дитячих казок, Женев’єви Юрьє - щаслива мати і бабуся. Автор ніколи не мріяла стати професійною письменницею, вона просто розповідала своїм онукам історії власного створення, які згодом принесли їй всесвітню популярність. Книга «Велика книга кролячих історій» автора Женев’єви Юрьє обов’язково стане перлиною вашої домашньої бібліотеки, адже вона не тільки цікава, але й гарна. Яскраві ілюстрації, від яких неможливо відвести очей і, звичайно, добрий зміст, який доповнить запас нових слів для вашої дитини. Не дивлячись на вікові рекомендації, ці твори сподобаються як малечі, так і дорослим.В одному кролячому сімействі підростають милі, але дуже спритні кроленята — четверо синів і дочка. Вони ні хвилинки не можуть всидіти на місці і весь час потрапляють в дивні історії.Якщо ви ще не знайомі з цим чудовим сімейством — швидше відкривайте книжку. Вас чекають неймовірні пригоди разом з маленькими кроленятами, до речі, їх буде п’ятеро — чотири хлопчики та одна дівчинка.
А44399 159.9 Ф91
Фромм, Еріх. Втеча від свободи : дослідження / Е. Фромм; пер. з англ. М. Яковлєва. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2019. - 288 с. - (Державна програма - 2019). - ISBN 978-617-12-457
Еріх Селіґман Фромм – соціальний психолог. Він розглядає феномен свободи і досліджує його в своїй книзі. Основоположник психоаналiзу Зигмунд Фройд говорив: «Бiльшiсть людей насправдi не хочуть свободи, тому що вона передбачае вiдповiдальнiсть, а вiдповiдальнiсть лякае людей». Може, тому втеча вiд свободи цiлком прийнятна для бiльшостi? Ерiх Фромм розкривае перед читачем саму суть свободи, чим вона е для сучасноi особистостi. Чи iснуе зв’язок мiж авторитарними режимами та втечею вiд свободи? Як пояснити той факт, що деякi люди добровiльно вiдмовляються вiд незалежностi, вiддаючи перевагу рабству й обираючи конформiзм? Чому свобода може спричиняти почуття самотностi, страху та безсилля? І чи справдi свобода мае двi форми – хорошу й погану?
Б50297 159.9 М50
Менсон, Марк. Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем: поради / М. Менсон; пер. з англ. А. Ящук. - Київ : НАШ ФОРМАТ, 2018. - 160 с. - (Державна програма - 2018). - ISBN 978-617-7552-24-5 
Марк Менсон — американський підприємець, письменник, блогер. Засновник і гендиректор компанії Infinity Squared Media LLC. Автор двох книжок, власник сайту markmanson.net, на якому ділиться порадами про стосунки, саморозвиток і культуру. Близько семи років подорожував світом. Мешкає в Нью-Йорку. Бетселер, що переконає вас: позитивного мислення може бути забагато. Книжка навчить конструктивно сприймати негативний досвід та допоможе відшукати надійне підґрунтя для щасливого життя.  Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.
А43005 159.9 Ф83
Франкл, Віктор Еміль. Людина у пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі : науково-популярна література / В. Франкл; пер. з англ. О. Замойської. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2018. - 160 с. - ISBN 978-617-12-0452
Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. У 1942 році він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в'язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описавши у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань, варті того, щоб бути почутими.
Б50113 159.92 Е55
 Елрод, Гел. Чудовий ранок. Як не проспати життя поради / Г. Елрод; пер. з англ. Т. Заволоко. - 2-ге вид. - Київ : НАШ ФОРМАТ, 2018. - 176 с. - (Державна програма - 2018). - ISBN 978-617-7513-22-2
Гел Елрод — американський бізнесмен, коуч та автор серії бестселерів «Чудовий ранок» для представників різних професій. У 20 років потрапив в автомобільну аварію, де зламав 11 кісток і впав у кому. Лікарі казали, що він навряд колись зможе ходити, однак згодом Гелу вдалося навіть пробігти ультрамарафон. Сьогодні Елрод виступає з промовами по всьому світу, веде подкаст «Досягни своїх цілей» та записує музику в стилі хіп-хоп. У книжці «Чудовий ранок» Гел Елрод пояснює, чому кнопка вимикання будильника небезпечна: щоразу натискаючи її, ви фактично визнаєте, що не хочете прокидатися й жити власне життя.  Серед книг про продуктивність «Чудовий ранок» вирізняється по-справжньому дивовижною біографією самого автора. Він – аж ніяк не звичайний спікер, що одного дня зненацька вирішив вчити інших мотивації. Книжка пройнята невичерпним, заразним натхненням, і натренувати читача вчасно підводитися з ліжка — це найменше, що вона здатна зробити. Насправді ж ця праця вчить куди більш масштабних речей: вона розкриває секрети про те, як кардинально змінити своє повсякдення і як знайти в собі сили розпочати омріяне життя

Б49752 316.6 К56
Кові, Стівен Р. 7 звичок надзвичайно ефективних людей. Потужні інструменти розвитку особистості: поради / С. Р. Кові; пер. з англ. О. Любенко. - 3-тє вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2018. - 383 с. : рис. - ISBN 978-966-14-2945-0
Книга «7 звичок надзвичайно ефективних людей» вперше вийшла друком у далекому 1989 році і до сьогодні залишається бестселером: вона в топах усіх можливих рейтингів, в списках mustread найуспішніших людей планети, має величезну кількість перекладів та перевидань. Ось лише декілька фактів:З першої публікації книги у світі продано понад 25 мільйонів екземплярів. В 2011 році журнал «Time» назвав цю книгу однією з 25 найбільш впливових бізнес-книг. Ця книжка — світовий супербестселер, праця №1 у темі росту особистості! Вона позитивно вплинула на життя мільйонів людей в усьому світі, серед яких Білл Клінтон, Ларрі Кінг, Стівен Форбс! Видання навчить  краще розуміти себе, визначати пріоритети, формулювати життєві цілі й досягати їх.Це книжка для тих, хто хоче стати кращим у професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал та назавжди змінити своє життя на краще.

                                                                                       


Немає коментарів:

Дописати коментар

     Знайдіть задоволення в читанні та обирайте книги, які роблять вас щасливими!        Слідом за травнем, де все зеленіє, буяє та цвіт...