четвер, 15 грудня 2022 р.

 

А45562 821.111(410) Г 29

Гейг, Метт. Опівнічна бібліотека : проза / М. Гейг ; пер. з англ. Г. Яновської. - Харків : Жорж, 2021. - 416 с. - (Державна програма - 2021).

Переможець «GOODREADS CHOICE AWARD-2020» в номінації «Художня література». Бестселер «THE NEW YORK TIMES» та бестселер «THE SUNDAY TIMES».

Десь між життям і смертю існує бібліотека з незліченними книгами. І кожна з них – це історія паралельної реальності. В одній книзі викладена історія вашого життя таким, яким воно є; в інших – історії життів, які ви могли б прожити, якби в певний момент наважилися щось змінити. Уявіть, що у вас з’явилася можливість піти в таку бібліотеку і переглянути всі варіанти…

Нора Сід – одна з тих, хто отримав такий шанс. Обираючи книги в Опівнічній бібліотеці, Нора проживає свої нові життя – ті, в яких зробила інший вибір: стала науковицею, спортсменкою, рок-зіркою, вірною дружиною… Та чи виявиться хоча б одне з цих життів кращим за те, яке вона має?

Б39526 84(7СПО) Б87

Браун, Ден. Код да Вінчі : роман / Д. Браун. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2007. - 480 с.

Інтрига, навколо якої розгортаються події роману, пов’язана з одвічною загадкою людства: походження, особистість, родина Ісуса Христа. Відповіді на цю загадку активно, але з ризиком для власного життя шукають герої книги гарвардський учений Роберт Ленґдон та його супутниця криптограф Софі. Дивні, часом неймовірні відкриття чекають героїв на їхньому небезпечному шляху до істини.



А43688 821.111(410) Г29

Гейман, Ніл (Ґейман). Зоряний пил : роман / Н. Гейман; пер. з англ. Д. Кушніра. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 240 с. - (Державна програма - 2018).

Трістран пообіцяв принести зірку, що впала з неба. Він вирушає у подорож, щоб здійснити бажання коханої, прекрасної Вікторії Форестер – і опиняється у зачарованому світі, що лежить за муром простого англійського селища. «Зоряний пил» - безмір пригод і магії, прекрасна казка справжнього майстра художнього слова.

А45511 821.161.2 К89

Кузнєцова Є. Спитайте Мієчку: роман / Є. Кузнєцова. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2021. - 272 с. - (Державна програма – 2021).

Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутися у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч.

Але літо час не спиняє: на порозі будинку з`являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі – і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені – на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.


Б51111-1 821.111(73) Г37

Герберт, Френк. Дюна : роман / Ф. Герберт ; пер. з англ. А. Пітик. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2021. - 656 с. - (Державна програма - 2020).

Головний герой роману Пол Атрід – спадкоємець одного з Великих Домів, що ворогують. За наказом Імператора клан Атрідів переселяється на піщану планету Арракіс, яка має стати їхнім родинним феодом. Тут є найголовніша та майже священна речовина – прянощі. Від неї залежить життя Імперії. Якщо прянощі зникнуть, усі міжпланетні комунікації припиняться й мільярди людей загинуть. Раніше Арракісом володіли Харконнени, які накопичили запаси прянощів і зараз, змовившись з Імператором, спрямовують усі сили на те, щоб знищити Дім Атрідів. Їхня мрія – повернути Дюну… Чи зможе підлість і зрадництво побороти великий клан?


Б50126 004 А36

Айзексон, Волтер. Інноватори. Як група хакерів, геніїв та ґіків здійснила цифрову революцію : / В. Айзексон; пер. з англ. Д. Гломозди. - Київ : НАШ ФОРМАТ, 2017. - 488 с. - (Державна програма - 2018).

«Інноватори» — нова книжка Волтера Айзексона, автора бестселерів «Стів Джобс» (екранізована 2015 року) та «Альберт Ейнштейн». Визнана найкращою книжкою за версією New York Times, Financial Times, Washington Post. Мало хто знає, що теорію сучасного цифрового світу сформулювала жінка ще в середині ХІХ століття; і не будь-хто, а донька самого Байрона — леді Лавлейс. За півтора століття цифрову еру наближали багато людей, проте більшість так і залишилася в тіні. Це книжка про різні етапи цифрової революції, про ґіків, хакерів і мрійників, які кардинально змінили світ і підхід до бізнесу. Вона про диваків, яким нині людство завдячує електронним комфортом: Алана Тюрінга, Біла Ґейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса, Ларі Пейджа та інших. З неї ви дізнаєтеся про глибокі інновації і роль творчої співпраці в історії людства.

Б50259 524 Г59

Гокінґ, Стівен. Великий замисел : посібник / С. Гокінґ, Л. Млодінов; пер. з англ. М. Климчука . - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 208 с. - (Державна програма - 2018).

Книжка написана живою мовою й розрахована на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це історія Всесвіту, в контексті якої автори спростовують традиційну теорію його появи, по-новому осмислюють теорію Великого вибуху та заперечують думку про те, що Земля — єдина планета, на якій є життя. Що, як окрім нашої галактики та всесвіту існує безліч інших унікальних космічних об’єктів?

Б50041 930.85 М80

Мортімер, Ієн. Століття змін. Яке століття бачило найбільше змін і чому це важливо для нас / І. Мортімер; пер. з англ. Я. Машико. - Харків : Фабула, 2018. - 448 с. - (Державна програма - 2018) (Нон-фікшн).

У сучасному суспільстві майже щодня відбуваються суттєві зміни. А чи було так завжди? Чи можна якимось чином визначити, яке століття зазнало найбільших змін? Виявляється, що так. І це з блиском удалося чудовому англійському історику і письменнику Ієну Мортімеру, який ретельно, але водночас дуже цікаво описав і порівняв десять століть європейської історії.

Виявляється, це дуже важливо для нас: адже, знаючи і розуміючи своє минуле, людство зможе більш упевнено спланувати майбутнє, яке може бути цілком щасливим.


Б50143 330.1 Г21

Гарфорд, Тім. Речі, що змінили світ. Історія економіки в 50 винаходах / Т. Гарфорд; пер. з англ. Р. Скакуна. - Київ : НАШ ФОРМАТ, 2018. - 352 с. - (Державна програма - 2018). 

Прості винаходи можуть запускати глобальні процеси й фундаментальні перетворення. Вони зміщують бланс економічних сил, визначають переможців  і переможених, змінюють соціальні відносини та відкривають тисячі нових можливостей. А ще розповідають історію про те як змінюється й функціонує наш світ. Яким чином винайдення грамофона поглибило нерівність у статках? Який вплив на бізнес мав винахід бритви Gillette? Чому поява кондиціонерів для повітря стала не лише питанням комфорту в домівках, а й заселення цілих терторій?



А44416 930.85 Х20

Харарі, Ювал Ной. Homo Deus(Люди Божественна). За лаштунками майбутнього збірник / Ю. Н. Харарі; пер. з англ. О. Дем'янчука.- 2-ге вид.- Ки- їв : Форс Україна, 2019.-512с.: іл.- (Державна програма-2019). ISBN 978-617-7559-40-4

Протягом минулого століття людству вдавалося зробити неможливе: приборкати голод, епідемії і війни. Здається, що в це важко повірити, проте, як пояснює Харарі в своєму фірмовому стилі- досконалому і захопливому - голод , епідемія і війна трансформувалися з незрозумілих і неконтрольованих сил природи у виклики, якими можна керувати. Вперше в історіїбільше людей помирає від переїдання, ніж від голудування; більше людей помирає від старості, ніж від інфекційних захворювань; і більше людей скоюють самогубство, ніж вбито солдатами, терористами і злочинцями взятими разом. У середнього американця в тисячу разів більше можливостей померти від харчування МакДоналдсі , ніж бути вбитим Аль Каїдою. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

     Знайдіть задоволення в читанні та обирайте книги, які роблять вас щасливими!        Слідом за травнем, де все зеленіє, буяє та цвіт...