понеділок, 12 грудня 2022 р.


    А45191 821.161.2
 Ф4

Фіалко Н. І. Кохання з першого погляду: роман / Н. І. Фіалко. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 352 с. : іл.
 У романі «Кохання з першого погляду» тернопільська авторка Ніна Фіалко змальовує життя сучасної молоді, яка, будучи невдоволеною своїм становищем на рідній землі, шукає щастя за кордоном.
Головний герой роману Олексій Шинкаренко, закохавшись у місцеву красуню, намагається створити для неї невеличкий рай, та вона прагне іншого життя. Зі сторінок твору читач отримає ще одне підтвердження, що кохання і зрада – дві сторони однієї медалі. Сюжет наповнений багатьма життєвими віражами у людських долях, тому захоплює з першої сторінки і не відпускає до останньої. Роман читається легко і залишає враження для роздумів.

           
     Б49441-2 821.111(410) 
М74 

Мойєс Дж. Після тебе: роман. Кн. 2 / Д. Мойєс; пер. з англ. Т. Івченко. - Харків:Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 352 с. 
Роман «Після тебе» є продовженням першої частини циклу «До зустрічі з тобою» з однойменною назвою. Знову Джоджо Мойєс запрошує читача розділити всі радощі й негаразди головної героїні Луїзи Кларк — щирої та простої дівчини, яка живе вірою у щастя і безмежне кохання.
Роман продовжує історію Луїзи Кларк після смерті Вілла. Пішовши від неї, Вілл Трейнор наче забрав із собою ту Луїзу Кларк — звичайну дівчину, що жила звичайним життям… яке без Вілла пішло шкереберть. Вона повернулась додому зі зраненим тілом і душею, щоби спробувати почати все спочатку. Тіло загоїть батьківська турбота, та серце болітиме, як два роки тому… Серед друзів з групи психологічної підтримки Лу знайде ліки від цього болю, радощі, надію, поділені на всіх разом із жахливим печивом. І зустріне Сема, який знає все про життя і смерть, сильного, мужнього і до нестями закоханого… Та чи стане сили Лу покохати знову?

Б48566 84(4ФРА) М29

 Мартен-Люган А. Щасливі люди читають книжки і п'ють каву : роман / А. Мартен-Люган; пер. з фр. Л. Г. Кононович. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2016. - 160 с. - (Державна програма - 2016).

 Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган - сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.




Б48191 84(4УКР)К37

Кешеля Д. М. Родаки: роман-колаж. Із стихій життя /Д. М. Кешеля. - Київ: Академія, 2016. - 384 с.

 В українській літературі так ніхто не пише. На таке читання рідко щастить. «Які сильні натури і як красиво вони живуть», «Ні, неможливо таке витерпіти», «Який колоритний текст», - налітають думки. І вже хочеться зустріти отого невгамовного і не по літах мудрого Митрика, без якого роману не було б. І почути голоси родаків, без яких не було б такого Митрика. І побачити наяву Небесі - місцину села, де хата його родини. Для людей, з чиїми сходяться його стежки, він - збийвіч, збитошник і навіть кривдник. А насправді в нього - дивовижно витончена душа. Все його цікавить, усе він вразливо бачить. І чинить так, як розуміє правду. І далеко не всім солодко від його правди. Митрик увесь у стихіях життя, серед красот села, що притулилося біля гори Ловачки, а десь за нею - загадкове варош-місто Мукачево. І люди біля Митрика - дивний світ: жертовна у стараннях захистити всіх своїх баба Фіскарошка, незворушно умиротворений дід Соломон, гордо рішучий дід Петро, притлумлений клопотами нянько, надламаний жорстокими обставинами вчитель пан Фийса. Усіх їх тримає на землі мудрість любити життя і виживати.

                     

Б51716 821. 111 (410) Г 79

Грегорі Ф. Ще одна з роду Болейн: роман / пер. з англ. І. Шагової. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 640 с. - (Література для внутрішньо переміщених осіб).


Вона не обирала свій шлях. Родина підштовхнула її стати коханкою короля Генріха VIII, сподіваючись на народження байстрюка-наступника. Тоді Марія Болейн принесла в жертву     своє тіло, та не душу. Цей союз мав зміцнити вплив і становище спраглих влади Болейнів. Проте Марія не єдина  представниця роду. Рідна сестра Анна починає плести проти неї інтриги, жадаючи відвернути увагу короля на себе. Дві сестри зійдуться в герці. Хто з них здобуде корону, а хто так і залишиться навіки просто ще однією з роду Болейн?

                                              


А44417 32  Д42

Джонсон Б. Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію: . / Б. Джонсон; пер. з англ. Ю. Гірича. - Харків: Віват, 2019. - 400 с. - (Державна програма - 2019) (Біографії та мемуари).

Книжка Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну. Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил.
Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина — відважна, геніальна, визначна — може впливати на світовий лад.

   А44965 821.161.2 Д 43

Дзюба С. В. Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса: біографія / С. Дзюба, А. Кірсанов. - Харків:Ранок : Фабула, 2020. - 176 с. - (Державна програма - 2020).


Сучасна проза України щодня поповнюється цікавими новинками різноманітних жанрів і на різноманітні теми. Серед них українські письменники не оминають тем, які стосуються українського минулого, зокрема варті уваги твори, в яких висвітлено радянську дійсність у біографічних романах про видатних українців. Не останнє місце серед  таких персонажів посідає Василь Стус — відомий український  поет, правозахисник та дисидент — ім’я якого  останнім часом постійно на слуху.
   Роман Артемія Кірсанова та Сергія Дзюби «Заборонений» розповідає про життя Василя Стуса. Образ українського поета змальований без зайвої героїзації, він — жива людина, яка любить і ненавидить, розважається і сумує, але водночас має свої принципи, від яких не збирається нізащо відступати. У творі велику увагу приділено детальному описові життя поета як на волі, так і в концтаборі. Також у романі використано рядки з віршів Стуса, які насичують текст духом самого поета.

Б50092 821.133.1 Г46

Гідель А. Коко Шанель  / А. Гідель; пер. О.Колесникова.- Харків: Ранок: Фабула, 2018. - 320 с.       - (Біографія століття) (Державна програма - 2018).

 Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу,   драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками,документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…



  А44784 821.161.2 С31

Сенцов О. Г. Маркетер: коротка проза / О. Г. Сенцов. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. - 376 с. - (Державна програма - 2020).

Ім’я Олега Сенцова, кінорежисера, сценариста, письменника, громадського активіста, ув’язненого 2014 року в Криму та засудженого до 20-ти років за звинуваченням у тероризмі, сьогодні відоме кожному українцеві. 

«Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега. Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес... Вдумливий та уважний читач знайде все це у новій книжці Олега Сенцова. Переклад українською мовою поданий поруч із оригіналом.



Б51487 629.33(73) Ф79

Форд Г. Моє життя та робота: автобіографія / Г. Форд; пер. з англ. У. Джаман. - 8- ме вид. - Київ: НАШ ФОРМАТ, 2019. - 343 с. : фото.

Про Генрі Форда ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Проте, незаперечним  залишається те, що сенсом його життя була робота. Понад усе Форд прагнув створити машину,яка працюватиме вічно.На шляху до втілення мрії він завдяки вірі у неможливе здійснив переворот у мисленні власного оточення й майбутніх поколінь, які теж змінили своє ставлення до грошей, успішного бізнесу й роботи. Форд вважав, що саме мислення є найважчою роботою, на яку здатна людина. Це, ймовірно, є причиною, чому ми маємо так мало мислителів. Форд невтомно шукав відповіді на складні питання людської історії, як-от: чому існує бідність; що робить гроші грошима і які можливі трюки в рамках нинішньої фінансової системи, через які різні нації й народи потрапляють під контроль небагатьох людей; чого очікувати від майбутнього...

Про це, а також про те, як виглядає і працює ідеальний продавець у компанії Форда, чи справді нам потрібні автомобілі і навіщо привчати дітей інвестувати в себе прочитаєте на сторінках цієї унікальної книги. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

     Знайдіть задоволення в читанні та обирайте книги, які роблять вас щасливими!        Слідом за травнем, де все зеленіє, буяє та цвіт...