вівторок, 13 березня 2018 р.



 Б49307 821.161.2 В48
   Винничук Ю. Лютеція: роман. – Х.: Фоліо, 2017. – 314 с.
Це черговий постмодерний твір Юрія Винничука з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку.
Таємничу Лютецію, дівчину зі снів, розшукують герої роману. На перепоні цих пошуків стоїть таємнича організація, члени якої носять імена карт. А десь поза цим світом триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція…









 Б49298 821.161.2 Х76
   Хомич М. Територія брехні: роман. – К.: Юніверс, 2016. – 256 с.
У романі йдеться про Київську Русь ХІ століття, про князя Володимира і Рогнеду, Ярослава Мудрого та Інгігерду.
Герої історичного детективу – наші сучасники. Випадкова зустріч змушує їх зануритися в тисячолітню таємницю. Бажання знайти правду минулого несподівано розкриває загадки їхнього особистого життя. Прочитавши стародавні графіті на стінах Софії Київської і розгадавши їхню таємницю герої вирушають до Скандинавії – батьківщини нареченої Ярослава Мудрого Інгігерди.







 А42400 84.82   З-93
Зузак М. Крадійка книжок: роман  / пер. англ.. Н.Гоїн. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 416 с.
Цей роман за 10 років існування був перекладений понад 40 мовами світу й виданий загальним накладом кількадесят мільйонів примірників, одержав 8 літературних нагород і понад

230 тижнів перебував у топі бестселерів The New York Times та Amazon. Com, був екранізований і номінований на «Оскар».
Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумісні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус  Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мемінгер, яка в страшні роки Другої світової війни, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила – завдяки лише цій силі. 1939 рік, десятирічну Лізель передають прийомним батькам Гансу і Розі Губерманнам і починається страшний і трагічний період її життя в нацистській Німеччині.



А42482 821.134.2(83) А56

Альєнде І. Японський коханець: роман / пер. з іспан. С.Борщевського. – Львів: Вид-во Анетти Антоненко, 2017. –  248 с.
Ісабель Альєнде має 50 міжнародних літературних нагород у 15 країнах світу. Її 21 книжка перекладена 37 мовами, понад 67 млн. примірників по всьому світу.
«Я відчуваю неймовірне єднання з читачами. Знати, що є людина, яка купить мою книжку замість купити щось інше й урве від свого неспокійного життя час, щоб я шепотіла їй щось на вухо, це чудово. Чесно кажучи, я почуваюся привілейовано» - це слова самої авторки роману.
Альма Беласко й Ірина Базілі, різні за віком, походженням, соціальним станом зустрічаються в інтернаті для літніх людей в Каліфорнії. Їхня зустріч зумовила низку подій, які наче розсунули часові та географічні межі, відбуваються у різних куточках світу сьогодні й у минулому.






                                                         
   Б49284 821.111(73) К34
 Келлі Марта Холл. Бузкові дівчата: роман / пер. з англ.. В.Горбатька. – К.: Нора-Друк, 2017. -544 с.
Марта Холл Келлі має вчений ступінь в журналістиці Сіракузького університету і ступінь магістра  в журналістиці Північно-Західного університету США. ЇЇ захопила біографія Кароліни Феррідей, яка допомогла 50 польським жінкам, відомим як «Кролики», які
вижили у концтаборі Равенсбрюк. Марта провела довгі часи у трьох архівах Кароліни Феррідей – у штаті Коннектикут, Вашингтоні та у Нантері (Франція).












Немає коментарів:

Дописати коментар

     Знайдіть задоволення в читанні та обирайте книги, які роблять вас щасливими!        Слідом за травнем, де все зеленіє, буяє та цвіт...